onsdag 8 juli 2015

#afkAlmedalen - en följetong där mina tankar och bilder får bli till ord....del 1 #afterAlmedalen

Måndag


Vårt första event i Almedalen var en Walk n´Talk tillsammans med David Lega, Jessica Schedvin, Matilda Stålbert och Lotta Gröning.

Här finner du mer information om eventet samt en presentation av våra deltagare.


Vi startade med att samlas utanför Gotlands Science center - Fenomenalen, från vilken vi hade alla event utifrån. Våra speciellt inbjudna gäster/dragplåster fick på ett par minuter berätta om vad de själva ansåg vara svaret på frågan..." Är skolan svaret på frågan? och Vilken är i så fall frågan?"

4 perspektiv som nu fick vara startskottet på vår walk som utgick utifrån frågan: "Vad väckte det här för tankar i dig?".

Vi gick således promenaden längs hamnen och strandpromenaden fram till Kärleksporten...som är nog så symbolisk, och väl framme vill samtalen inte sluta...och här insåg vi att det vi just gjort var att för några, starta samtalet....det kommer inte avslutas - en otrolig vinst som vi såg alltefter veckan gick.

Samtalen tar inte slut....de ändrar kanske riktning, fylls på, går djupare....men de slutar aldrig!

 När tiden för eventet började ta slut samlade vi i det mobilia #skolvårenteamet upp de grupper som gått walken och bad dem sammanfatta deras samtal, deras tankar och även gärna det nya som de  hamnat i...detta gjordes via röst och/eller filminspelning.Dessa inspelningar finner du även här tillsammans med annat smått och gott!

Gemensamt för dessa dagar har varit de goda samtalen och de fina möten vi hamnat i på olika sätt. Många är de tillfällen då de allra mest givande samtal har varit när vi sprungit på kända ansikten och där tiden har funnits att språkas lite.
Gustav Fridolin - en känd #skolvårare hade även tid till att tacka Ingela Netz för senast.

På bilden här över:
Jonas Johnsson, Ninna Kristiansen, Gunilla Ordell - som anser att barnen/ ungdomarna är #framtidshoppet.
Anna Kaya och Sara Mörtsell, Per Kornhall, Gustav Fridolin och Ingela Netz, Ebba Östlin och Maria Stockhaus.

2 kommentarer:

  1. Mycket bra genomförd politikervecka i Visby 2015, tack..

    SvaraRadera
  2. Det var kul att höra mina idéer som är ungefär det samma idag, som förra året.
    //Bengt Blomberg

    SvaraRadera