onsdag 11 mars 2015

"Dagens ledtråd..........bostad ovan molnen" #blogg100 10/100

Wow, vilken grej!
Så fantastiskt roligt det är när man ser att barnen går igång på något...kan ju bara vara en liten “grej”...som “Grej of the day”.
Micke Hermansson är läraren som inspirerar eleverna med att kunskap är coolt. Under de senaste 6 åren har Micke presenterat mikrolektioner varje dag i sina klasser och det går inte en dag utan att barnen rusar fram mot honom på morgonen och utbrister: Vad handlar det om idag!?
Detta är ett sätt som Micke har funnit medför ett ökat engagemang, lärlust och möjligheten att knyta ihop många av läroplanens kursplaner och kap 1 och 2.
Micke säger att han vill åt ”kunskapscirklar” =
inlärningstillfälle – berätta hemma – och när/om du utanför skolan ”hittar” hör /ser något som vi pratat om , ja då plingar man i vår kunskapsklocka och återberättar det i klassrummet.
Gruppen Grej of the day, GOTD på Facebook, startades i september 2014 och har vuxit lavinartat snabbt. I skrivande stund har GOTD 4418 medlemmar! (Detta skrevs 19 december, idag i detta nu är det 13769!!!)Tänk att Mickes klasser var ganska ensamma om detta arbetssätt som nu är en kär vardagsrutin för så många fler.
Ett fantastiskt exempel på den dela-kultur som råder på sociala medier. Sharing is caring!

Mickes grej sprider sig som en löpeld genom Sverige och imorgon ikväll medverkar han i programmet Go´kväll.

I förrgår var det dags för Mickes Grej of the day om Syrienkriget. Aftonbladet tog kontakt med Micke och ville att han skulle hjälpa till med spridandet av deras insamling och uppmärksammande av det länge pågående krigen i Syrien.


Det första barnen frågade mig i morse när jag kom var "Vad blir det för grej? Snälla ge mig en ledtråd"

Okej, ledtråden är "Bostad ovan molnen"

När jag klickade fram vilket ämne det var om idag, så fullkomligt flög en av pojkarna upp från stolen och skrek " Burj Khalifa - där har jag varit!!!!"

En riktig höjdargrej of today=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar