onsdag 15 april 2015

Att inge hopp när en elev tvivlar...#blogg100 46/100

Vad mycket det är man ska lära sig i skolan. Jag tror att många människor på riktigt tror att det är en bra idé att en samling barn som råkar vara födda samma år och bo i samma område buntas ihop i en klass och utgå från att allt fungerar. Det är en del av livet att stötas och blötas med olika barn och det brukar ju gå bra, tänker nog de flesta.

Tänk efter på din senaste konflikt du var en del av...hur tänker du kring den? Hur känner du inför att ha konflikterna varje dag? Vad händer med ditt självförtroende när människor runt omkring dig tittar och himlar med ögonen när de ser på dig? När du kommer med ett förslag på jobbet och någon skrattar åt dig och viskar med grannen...

Detta är vardag för många många barn i skolan, vi som jobbar nära barnen vet att det förekommer, vi tar många tillfällen och lyssna på, coacha, krama, inge hopp, spegla individen, både den utsatta och den som utsätter...att hjälpa barnen att välja rätt, stå upp för en vän, våga vara stark och se barnet.

En kram, ett utlånat öra och en tumme upp till en elev kan vara oerhört avgörande för en person att våga tro på att det kommer bli bra. 

Jag vill vara den personen❤️

Jag vill att skolan ska vara för VAR och EN!

1 kommentar:

  1. Helt rätt Ninna! Jag håller med dig att detta är det viktigaste vi kan göra, vi som finns i skolan runt barnen.

    SvaraRadera